nieuws

Een spel tussen analoog en digitaal

Architectuur

Design Haus Liberty heeft onlangs de uitbreiding opgeleverd van het kantoor van reclamebureau AnalogFolk. Het Londense architectenbureau vertaalde het motto van de opdrachtgever rechtstreeks naar het interieur.

Een spel tussen analoog en digitaal
Analog Folk Reception and Meeting Room, 2015 by Design Haus Liberty

AnalogFolk heeft de doelstelling om de analoge wereld te verbeteren met digitale technieken. Dit heeft DH Liberty vertaald in robuuste meubels van hergebruikt OSB – vormgegeven met digitale technieken. Ook een digitaal aangestuurde lichtinstallatie, die gebruik maakt van eenvoudig elektriciteitsdraad en gloeilamoen, is een directe verwijzing naar het motto van de opdrachtgever.

Een ander belangrijk element in het architectuurconcept is licht. DH Liberty koos dit materiaal om de ruimte te verbinden met zijn omgeving. Dit komt onder meer tot uiting in het logo op een gezandstraalde glazen scheidingswand aan een uiteinde van de nieuwe zone die dag en nacht oplicht om de aandacht te trekken van voorbijgangers.

  

Het kantoor AnalogFolk staat midden in Clerkenwell, een gebied met veel creatieve bedrijven in oost-Londen. De 198 vierkante meter grote uitbreiding omvat een nieuwe receptie, een bar, een grote ontmoetingsruimte en een kantoortuin.

 

Reageer op dit artikel