nieuws

Bouw Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent gestart

Architectuur

Onlangs is de eerste paal geslagen voor het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Het ontwerp van Wiegerinck architectuur stedenbouw in samenwerking met ABT, Buro Poelmans Reesink en Peutz, opent naar verwachting haar deuren in mei 2016. Op tijd voor de 100e Vierdaagse in juli 2016.

Bouw Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent gestart

Het hotel komt aan de noordzijde van de Waal op een markante plek in Nijmegen. Het gaat beschikken over 117 kamers, een restaurant, een bar, congresfaciliteiten, fitness & wellness en een parkeergarage verdeeld over twee hoofdvolumes.

 Wiegerinck _ Hotel van der Valk - Nijmegen
In het plintgebouw komt onder andere het restaurant, de parkeergarage en de congresfaciliteiten. De toren gaat de de hotelkamers huisvesten. Eenduidig materiaalgebruik en de gevelstructuur zorgen dat beide bouwdelen zich als een eenheid manifesteren.

 Wiegerinck _ Hotel van der Valk - Nijmegen

 Wiegerinck _ Hotel van der Valk - Nijmegen

In het ontwerp van Wiegerinck is extra aandacht besteed aan de detaillering, bijvoorbeeld door het toegepaste metselwerk en aan de landschappelijke inbedding van het hotel in haar omgeving. Dit laatste wordt gerealiseerd door de inrichting van het omliggende terrein maar ook door het dak van het plintgebouw als een opgetild maaiveld te ontwerpen.

 Wiegerinck _ Hotel van der Valk - Nijmegen

 Wiegerinck _ Hotel van der Valk - Nijmegen
Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent heeft als één van de eerste hotels in Nederland het ontwerpcertificaat BREEAM Excellent behaald.

 Wiegerinck _ Hotel van der Valk - Nijmegen

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel