nieuws

Aftrap studentenwoningen TU/e

Architectuur

De bouw van 300 studentenwoningen op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven is begonnen. Het ontwerp is van Office Winhov in samenwerking met office haratori (Zürich, Zwitserland) en BDG Architecten Ingenieurs Almere. Het team won de Europese aanbesteding voor het project in 2013. Opdrachtgever is Stichting Woonbedrijf SWS,

Aftrap studentenwoningen TU/e

 

De bouw van de studentenwoningen is onderdeel van de herinrichting van de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Het gebouw is gesitueerd aan de noordzijde van de campus op de grens van het Dommeldal. Met de bouw van deze wooneenheden wil TU Eindhoven aantrekkelijker zijn voor buitenlandse studenten, promovendi en postdocs. Naar verwachting zal het project in de zomer van 2016 gereed zijn

Het ontwerp van BDG en office haratori heeft een rationele en duurzame opzet; zo zijn vloeren en gevels uitgevoerd in betonnen prefab-elementen. Ook badkamers zijn geprefabriceerd en alle installaties zijn zo efficiënt mogelijk ingepast. Dit alles resulteert in een korte bouwtijd. Door het ontbreken van dragende scheidingswanden zijn aanpassingen van het programma binnen het gebouw in de toekomst mogelijk.

Reageer op dit artikel