nieuws

Video van de Week: Casa Sardinera door Ramon Esteve

Architectuur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Deze week een filmpje dat een prachtig huis in Zuid-Spanje laat zien: Casa Sardinera, ontworpen door de Spaanse architect Ramon Esteve.

Video van de Week: Casa Sardinera door Ramon Esteve

Op een groene heuvel aan de Mediterraanse zee in Alicante, Spanje, staat een woonhuis, ontworpen door de Spaanse architect Ramon Esteve. Beter gezegd, een villa, met een fenomenaal uitzicht over de hemelsblauwe zee. De strakke lijnen van de horizon zijn doorgezet in het huis, dat vrijwel geheel bestaat uit wit beton. De rechte muren genereren een spectaculair zicht op de omgeving. De verticale vlakken worden begrensd door lange horizontale elementen, die verder uitsteken alsof ze op zoek zijn naar de zee. De grote uitkragingen worden niet ondersteund door de muren, maar passen als een soort puzzel in elkaar. Dit verhoogt de visuele spanning en creëert interessante gemengde gevoelens van massaliteit en lichtzinnigheid.

 

 

Het uitzicht, zich uitstrekkend naar de horizon, wordt ingekaderd door de architectonische vlakken en het wateroppervlak van het zwembad. Het huis, dat in 2014 is opgeleverd, wordt in onderstaand filmpje duidelijk in beeld gebracht. Hierin is ook het interieur te zien, inclusief glazen trap en ondergronds zwembad.

Meer foto’s van Casa Sardinera (en meer informatie, alleen in het Spaans) 

Actie abonnement de Architect

Zou jij ook wel in een huis als Casa Sardinera willen wonen?

Reageer op dit artikel