nieuws

‘Vasthouden aan eigen visie bracht groei’

Architectuur

Terwijl de architectenbranche de afgelopen jaren meer dan halveerde, wist architectenbureau cepezed uit Delft het tegenovergestelde te bereiken: een verdubbeling. De basis hiervoor werd gelegd voor de crisis, legt bureaupartner Ronald Schleurholts aan Bart Mullink van Cobouw uit.

‘Vasthouden aan eigen visie bracht groei’

“In de hoogtijdagen hadden zowel architecten als bouwers als verdienmodel vooral zoveel mogelijk volume maken. Wij zijn sindsdien niet veel anders gaan werken. We maakten, en maken, een soort bouwpakketten op maat, die je op de bouwplaats zo in elkaar schroeft.”

Ronald Schleurholts_Cepezed. Foto: Suzanne van de Kerk
Ronald Schleurholts. Foto: Suzanne van de Kerk

Met een vroegtijdige omarming van nu algemeen toegejuichte industriële bouwmethoden ontwikkelde Cepezed een troef die het nu kan uitspelen.  Het is een aanpak waarmee cepezed de afgelopen jaar flink kon scoren, konden ze in Delft aangenaam verrast constaren. “Bij onze benadering moet je, nog voor je bij de uitvoerende bouw terechtkomt, overleggen met leveranciers en fabrikanten”, schetst Schleurholts. 

Geen nieuwe manier van werken dus maar juist vasthouden aan de eigen aanpak, bracht de opvallende groei, zo zegt de bureaupartner van het Delftse bedrijf.

Lees meer over de werkwijze en filosofie van cepezed op cobouw.nl 

Reageer op dit artikel