nieuws

Render Ster van de Week – Wanda Vista toren door Studio Gang Architects

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Deze week tonen we een toren die de skyline van Chicago, Illinois, VS zal aanvullen.

Render Ster van de Week – Wanda Vista toren door Studio Gang Architects

De Wanda Vista toren, ontworpen door Studio Gang Architects, zal een indrukwekkende toevoeging zijn op de skyline van Chicago. De toren wordt gedeeltelijk een hotel, de rest is voor woningen en zal ruim 400 appartementen bevatten. Met een hoogte van 335 meter wordt het op twee na de hoogste toren in Chicago.

 

Het gebouw bestaat uit drie verticale elementen, die trapsgewijs naast elkaar staan om de uitzichten over stad en rivier te maximaliseren. De drie elementen zullen respectievelijk 47, 71 en 93 verdiepingen hoog zijn.

 

Het zigzag profiel van de toren wordt gevormd door een serie ‘frustum’ vormen. Dit is eigenlijk de vorm van een piramide zonder top. Door deze vorm om en om op te stapelen worden schuine wanden gecreëerd die ofwel naar beneden richting de rivier uitkijken, ofwel naar boven in de lucht. De gevelbekleding bestaat uit groen-blauw glas.

 
Skyline van Chicago vanaf de kant van de stad

De Wanda Vista toren wordt volgens de planning in 2019 afgerond.

 

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel