nieuws

Rechtbank Breda voorlopig gegund

Architectuur

InBalans is het consortium dat is aangewezen voor de bouw van de nieuwe rechtbank in Breda. Het consortium bestaat onder andere uit VolkerWessels en Facilicom. De Architekten Cie heeft in samenwerking met Architectenbureau Paul de Ruiter, interieurarchitect Sevil Peach en Karres en Brands Landschapsarchitecten het ontwerp gemaakt.

Rechtbank Breda voorlopig gegund

De aanneemsom bedraagt naar verluidt circa 100 miljoen euro. In het nieuwe gerechtsgebouw neemt naast de rechtbank en het Openbaar Ministerie ook de Raad voor de Kinderbescherming zijn intrek. Om de onafhankelijkheid te waarborgen, zullen de kantoorruimtes van de drie organisaties gescheiden worden ondergebracht. De rechtbank wordt ontworpen, gebouwd en beheerd in een publiek-private samenwerking (dbfmo-contract). De opdracht heeft na de ingebruikname van het gebouw een looptijd van dertig jaar. Het gerechtsgebouw opent in 2018.

Het consortium InBalans bestaat uit VolkerWessels, Facilicom en Macquarie Capital Group. DVisser en Smit Bouw neemt de bouw voor zijn rekening. Arup, Imtech en Homij zijn verantwoordelijk voor de installaties. Architecten van het project zijn: de Architekten Cie., Paul de Ruiter, Sevil Peach en Karres en Brands Landschapsarchitecten. De definitieve gunning is gepland op 23 april.

Bron: Cobouw.nl 

Reageer op dit artikel