nieuws

Londen 1:2000 interactief geschaald

Architectuur

In de NLA galeries in Londen heeft de organisatie een nieuwe interactief model van Londen geplaatst. De 12,5 meter lange kaart moet een centraal punt worden voor de Londenaren en toeristen om meer te leren over de geschiedenis en de toekomstige ontwikkelingen van de stad.

Londen 1:2000 interactief geschaald
New London Model detail, New London Architecture exhibtion.

 

NLA (New London Architecture) is een onafhankelijk forum van Londen en denktank voor de gebouwde omgeving. Het interactieve model markeert de tiende verjaardag van het centrum met een uitgebreide reeks tentoonstellingen, onderzoeksprojecten, evenementen en rondleidingen.

De plattegrond, 1:2000, omvat meer dan 85 m2 van Londen, 19 steden en circa 170.000 gebouwen inclusief de 34 km lange Thames met de bijbehorende bruggen.

Het model volgt hiermee de kaart op die een decennium geleden is geplaatst voor de komst van de Olympische Spelen in 2012. Het strekt zich uit van King’s Cross in het noorden tot Peckham in het zuiden en de Royal Docks in het oosten tot Old Oak Common in het westen. Door verlichting kunnen de gebouwen en de grote infrastructurele projecten digitaal worden geanimeerd. Touchscreens zorgen voor gedetailleerde informatie en feiten over de nieuwste en toekomstige gebouwen in Londen.

Een serie van vijf op maat gemaakte interactieve films, geïntegreerd met live-projecties, brengen het verhaal van Londen’s verleden en toekomst fysieke ontwikkeling tot leven. De serie documenteert de geschiedenis en ontwikkeling van Londen; de impact van de London Plan; de toekomst van de infrastructuur in de hoofdstad; de opkomst van hoge gebouwen en de voortdurende invloed van de grote landgoederen als een duurzaam model van ontwikkeling.

De galerie is te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10-17.00 uur. 

Reageer op dit artikel