nieuws

Incineration Line Roskilde Denemarken wint Architizer A + Awards

Architectuur

Erick van Egeraat’s Incineration Line, Roskilde, Denemarken heeft de eerste prijs gewonnen in de Architizer A + Awards, categorie Architecture + Light. De afvalverwerkingfaciliteit, werd gekozen door 43.000 kiezers uit meer dan 100 landen.

Incineration Line Roskilde Denemarken wint Architizer A + Awards

 

De installatie verbrandt afval en genereert elektriciteit en warmte voor de hele Roskilde regio. Erick van Egeraat’s ontwerp voor de energie-installatie geeft het complex een iconische uitdrukking en pulserende belichting. Het lichtontwerp is verder uitgewerkt met de Deense lichtontwerper Gunver Hansen om de meest optimale verlichtingsoplossing te bieden. Het resultaat is een gloeiend baken, dat de bezoekers en de bevolking aan de milieuprestaties van de regio herinnert.

De Incineration Line werd genomineerd in de categorie Architecture + Light. Deze categorie omvat projecten die licht op een substantiële en innovatieve manier inzetten. Een internationale jury van meer dan 300 toonaangevende industriële leiders – waaronder Iwan Baan, Sou Fujimoto, Bjarke Ingels, en Beatrice Galilee – selecteerde de winnaars van de Architizer A + Award dit jaar.

 

Reageer op dit artikel