nieuws

Akkoord over 144 woningen op Zeeburgereiland

Architectuur

De Alliantie en Lingotto hebben een bouwteamovereenkomst ondertekend met UBA Bouw voor de realisatie van 144 woningen en een parkeergarage met 82 parkeerplaatsen op Zeeburgereiland in Amsterdam. Het ontwerp is van Studioninedots uit Amsterdam. Het Zeeburgereiland is een van de laatste grote ontwikkellocaties binnen de ring van Amsterdam.

Akkoord over 144 woningen op Zeeburgereiland

Het ligt aan de oostkant van de stad en is de schakel tussen IJburg, stadsdeel Noord en het centrum. Het gebied is lang een bedrijvenlocatie geweest met typische stadsrandfuncties zoals de rioolwaterzuivering. Het wordt nu een nieuw stedelijk gebied met 5.000 woningen, bedrijven en (recreatieve) voorzieningen.

Het Stedenbouwkundig Plan voor de Sportheldenbuurt, vroeger RI-Oostbuurt, maakt de bouw van 2.000 nieuwe woningen mogelijk. De Sportheldenbuurt wordt een levendige en diverse wijk met appartementen en stadshuizen, maar biedt ook ruimte aan scholen, kleine bedrijven en andere voorzieningen. De beide woonblokken van Blok 1 staan op de hoek van dit plandeel aan de voet van de Schellingwouderbrug met uitzicht op het IJ, de Oranjesluizen en Durgerdam. Het project speelt in op het grote tekort aan betaalbare huurwoningen voor starters op de Amsterdamse woningmarkt.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel