nieuws

Agendatip: Lezing ‘Social Design of Cities’ – INTI vs UTT

Architectuur

Twee praktijken die over de hele wereld werken, beide aan ‘new towns’ en locaties in ontwikkeling, in samenwerking met lokale partijen: dit zijn het International New Town Institute (INTI) en de Urban Think Tank (UTT). Deze twee organisaties combineren hun visies en houdingen in de lezing ‘Social Design of Cities’, vanavond om 17.30 uur op de Bouwkunde Faculteit van de TU Delft.

Agendatip: Lezing ‘Social Design of Cities’ – INTI vs UTT

Het International New Town Institute (INTI) werkt in ‘new towns’ over de hele wereld, die in ontwikkeling zijn of gebouwd worden. Het doel van het INTI is het verbeteren van sociale en ruimtelijke kwaliteiten, door middel van projecten in samenwerking met lokale en internationale architecten, onderzoekers, activisten en de lokale bevolking. Ook de Urban Think Tank (UTT) werkt over de gehele wereld, om in samenwerking met lokale groepen architectonische oplossingen te ontwikkelen, vaak in ongeplande, informele nederzettingen in ontwikkelingsgebieden.

 
Hubert Klumpner en Alfredo Brillembourg van de UTT


Michelle Provoost van het INTI

Samen met de leerstoel Ontwerp Politiek op de TU Delft is een lezing georganiseerd, waar Michelle Provoost van het INTI en Alfredo Brillembourg en Hubert Klumpner van de UTT zullen praten. Na de presentaties zullen zij in gesprek gaan met o.a. Pieter Hooijmeijer, professor Sociale Geografie op de Universiteit Utrecht en Wouter Vanstiphout, professor en hoofd van de leerstoel Ontwerp Politiek op de TU Delft.

Programma:
17.30            Inloop, receptie met hapjes en drankjes
18.30-20.30   Presentatie en debat
20.30            Drankje

Locatie: Oost Serre – Faculteit Bouwkunde TU Delft, Julianalaan 135 te Delft

De lezing is gratis toegankelijk, je kunt je hier opgeven.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel