nieuws

Agendatip: Amsterdam over het IJ

Architectuur

Op donderdagmiddag 16 april organiseert Stichting Het Nieuwe IJ in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam het symposium Springen over het IJ in de Tolhuistuin aan de IJpromenade in Amsterdam-Noord.

Agendatip: Amsterdam over het IJ

 

Thema is de verbindingen over en langs het IJ. Het programma start om 13.00 uur en duurt tot 17.15 uur met aansluitend een borrel. De stormachtige ontwikkelingen aan de Noordelijke IJ-oever hebben het vraagstuk van bereikbaarheid en de verbindingen over het IJ volop ter discussie gebracht. De gemeente Amsterdam heeft een ambitieus onderzoeksprogramma opgezet, dat een antwoord moet geven op de verschillende uitdagingen. De eerste voorstellen voor de aanpak worden nog voor de zomer verwacht.

Tijdens het symposium belichten diverse sprekers alle aspecten van dit vraagstuk. Zo vertelt Elad Eisenstein, directeur bij Arup, over zijn vijftien jaar ervaring in grote en complexe stedelijke ontwikkelingen in Londen. Maurits de Hoog, projectleider Ruimte en Duurzaamheid, presenteert de analyse van de mogelijkheden voor verbindingen over het IJ en is er de presentatie ‘Volle Maan activiteiten’ – door Bruno Doedens, landschapsarchitect.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel