nieuws

Uitslag Prijs Wivina Demeester 2014

Architectuur

De herbestemming van het pastoriedomein in Moorsel met opdrachtgever vzw Parochiale Werken Sint-Martinus Moorsel, Stad Aalst en Kerkfabriek Sint-Martinus Moorsel is uitgeroepen tot een van de drie winnaars van de Prijs Wivina Demeester 2014. Andere winnaars zijn de Stad Antwerpen samen met het zorgbedrijf Antwerpen en Lerende Stad Antwerpen voor het stadsvernieuwingsproject IGLO op de Linkeroever en Jeugdcultuurcentrum Het bos op het Eilandje van de stad Antwerpen.

Uitslag Prijs Wivina Demeester 2014

De Prijs Wivina Demeester voor excellent bouwheerschap is een prijs, uitgeschreven door de Vlaams Bouwmeester, voor publieke en semipublieke opdrachtgevers. Er kunnen prijzen worden gewonnen in drie categorieën: architectuuropdracht, masterplan en kunst in opdracht. Volgens de uitschrijvers tonen de winnende projecten aan hoe publieke opdrachtgevers op uitzonderlijke manieren omgaan met complexe processen en hoe een uitgesproken visie daarbij hand in hand gaat met ontwerpende creativiteit.

IgloStadsvernieuwingsproject IGLO op Linkeroever van de stad Antwerpen en zorgbedrijf Antwerpen. De ontwerpers van de verschillende bouwprojecten zijn De Vylder Vinck Taillieu, De Smet Vermeulen architecten enTom Thys architecten). Foto Filip Dujardin

De jury bestond uit Véronique Claessens (Stad Genk), Véronique Patteeuw (ENSA Paris Malaquais, ENSAP Lille), Dirk Somers (Bovenbouw architectuur) en werd voorgezeten door Katrien Vandermarliere (VAi, Architecture Communication Projects).

 Het Bos winnaar Wivina Demeesterprijs Jeugdcultuurcentrum Het Bos op het Eilandje van de Stad Antwerpen door BEL Architecten. Foto: Tim Van De Velde

Moorsel
Herbestemming van het pastoriedomein in Moorsel met opdrachtgever vzw Parochiale Werken Sint-Martinus Moorsel, Stad Aalst en Kerkfabriek Sint-Martinus Moorsel. Het ontwerp is van het Rotterdams – Antwerpse architectenteam De Kort Van Schaik Van Noten. Foto Filip Dujardin

Reageer op dit artikel