nieuws

Render Ster van de Week – Villa GUG

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Deze week een ontwerp van Bjarke Ingels Group: Villa GUG in Denemarken.

Render Ster van de Week – Villa GUG

In een heuvelachtig Deens landschap ontwerpt BIG een villa, speciaal ontworpen om de reeks luxe bolides van de opdrachtgever tentoon te stellen. De villa krult zich in een spiraalvormig lint rond de top van een heuvel, waarbij een centrale binnenplaats wordt gevormd die fungeert als privétuin.

 

 

‘Villa GUG’, genoemd naar het plaatsje Gug in Ålborg, Denemarken waar de villa komt te liggen, respecteert de bestaande topografie van het landschap, door geleidelijk omhoog te buigen over het terrein en zichzelf overlapt aan het einde van de krul. De ruimtes in het gebouw lopen trapsgewijs omhoog, waarbij het innerlijke karakter geleidelijk verandert van een introverte garage en showroom grenzend aan de oprijlaan, naar de meer open functies zoals keuken, woonkamer en terras, bovenaan het huis.

 

 

 
Glazen wanden over de gehele hoogte van de gevel bieden een adembenemend uitzicht over het Deense landschap

 
Naarmate men stijgt en daalt door het gebouw verandert het karakter geleidelijk

 
Een elegante wenteltrap daalt af naar een bibliotheek

 

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel