nieuws

Render Ster van de Week – Smithsonian Campus door BIG

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Smithsonian Campus door BIG

 

Bjarke Ingels Group heeft de plannen bekend gemaakt voor de Smithsonian South Mall Campus in Washington D.C. In 1846 is het Smithsonian opgericht als een onderwijs- en onderzoeksinstituut met bijbehorend museumcomplex. De komende twintig jaar vindt de herontwikkeling van de zuidelijke campus plaats. Na anderhalf jaar ontwerpen gaf BIG afgelopen week de beelden van de plannen vrij.

In het ontwerp staat het karakter van de bestaande architectuur centraal. De aanwezige kwaliteiten worden opnieuw geïnterpreteerd en versterkt. BIG verbetert de publieke entrees om een optimale beleving voor bezoekers te realiseren. In totaal gaat het project twee miljard dollar kosten. Een flinke som geld, maar wij zijn overtuigd door de mooie renders.

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

 

Bron: Smithsonian

Reageer op dit artikel