nieuws

Kempe Thill transformeert flats Jette

Architectuur

Atelier Kempe Thill wint de Europese aanbesteding voor de transformatie van twee flatgebouwen in het Belgische Jette. Daarbij zijn Olivier Thill en André Kempe geassisteerd door architectenbureau Canevas en adviseur Gérald Lédant van de UCL. Het concept neemt als startpunt het herinterpreteren van de bestaande architectuur, meldt Architectura.

Kempe Thill transformeert flats Jette

Atelier Kempe Thill wil de twee gebouwen milieuvriendelijker maken. De twee appartementsblokken zijn gesitueerd in een glooiende, parkachtige omgeving in een groen stedelijk district van de agglomeratie Brussel nabij enkele sportvoorzieningen.

 

De modernistische karaktertrekken die het gebouw nog steeds heeft – genereuze gevelelementen in prefab beton in combinatie met elegante stalen buitenschrijnwerk – wilden de architecten bewaren. Belangrijkste doel was de thermische isolatie een enorme upgrade geven.

Lees meer op Architectura.be

Reageer op dit artikel