nieuws

Jong architectenbureau White Door Architects wint prijsvraag van Maastricht-LAB

Architectuur

Bij de ontwikkeling van het plan Ambyerveld geeft de gemeente Maastricht 37 kavels uit. Voor deze kavels was Maastricht-LAB op zoek naar passende, realiseerbare en functionele woningontwerpen. Om deze te vinden schreef Maastricht-LAB een ontwerpwedstrijd uit. Het winnende ontwerp van deze wedstrijd is gemaakt door het jonge architectenbureau White Door Architects uit Maastricht.

Jong architectenbureau White Door Architects wint prijsvraag van Maastricht-LAB

Om een bijdrage te leveren aan de verkoop van de kavels binnen het plan Ambyerveld schreef Maastricht-LAB in samenwerking met gemeente Maastricht deze ontwerpwedstrijd uit. Door de jury zijn drie prijswinnende projecten geselecteerd. De eerste prijs is gewonnen door White Door Architects, met het project genaamd ‘PLEASE ALLOW ME TO INTRODUCE MYSELF’.

De opdracht van de ontwerpwedstrijd eiste, behalve plattegronden, gevelbeelden en visualisaties, een duidelijk motto. White Door Architects gebruikte hiervoor een tweetal citaten: “Space and light and order. Those are the things that men need just as much as they need bread or a place to sleep.”, Le Corbusier; “I think that the ideal space must contain elements of magic, serenity, sorcery and mystery.”, Luis Barragan.

Volgens White Door Architects vatten deze uitspraken samen wat belangrijk is in het ontwerp van de woning. De doelstelling hebben zij vervolgens verwoord als een huis dat licht en ruimtelijk is; dat binnen en buiten met elkaar verbindt; dat ruimten definieert, maar niet isoleert; dat functioneel is, maar ook sensueel; en dat vol verrassingen zit.

Het woonhuis heeft vanuit het oogpunt van duurzaamheid, wooncomfort en bouwsnelheid een houtskeletbouw constructie. Strategische insnijdingen, volledig gemaakt van glas, brengen ruimtes met elkaar in contact. Zij laten een overvloed aan licht binnen zonder dat de privacy verloren gaat.

Meer informatie over het ontwerp PLEASE ALLOW ME TO INTRODUCE MYSELF (pamtim)

 

Reageer op dit artikel