nieuws

Häuser Award 2015 uitgereikt aan gedeelde eerste plaats

Architectuur

Elk jaar lanceert het Duitse architectuurmagazine Häuser een architectuurcompetitie, de Häuser Award, waarbij een architect binnen een bepaald thema een prijs wordt toegekend. Het thema dit jaar was ‘Rebuild not new build’. Voor de eerste keer is dit jaar de eerste plaats verdeeld over drie projecten.

Häuser Award 2015 uitgereikt aan gedeelde eerste plaats

Naar het thema van de Häuser Award 2015, ‘Rebuild not new build’, laten alle winnaars zien dat onze toekomst van het bouwen in de bestaande gebouwenvoorraad ligt. De jury van de award kent prijzen toe aan de beste renovaties, extensies, moderniseringen en interieurontwerpen. Deze thema’s kennen individuele architectonische creativiteit en innovatieve methodes om verouderde gebouwen om te vormen zodat zij voldoen aan hedendaagse eisen aan comfort, bouwtechnologie en energiegebruik.

Drie winnaars

Voor het eerst dit jaar wordt de eerste prijs van de Häuser Award uitgereikt aan drie verschillende projecten. Deze drie winnaars zijn: RS29 in Heidelberg, Duitsland door architecten Dea Ecker en Robert Piotrowski van het bureau Ecker Architekten; Maison Clone in Parijs, Frankrijk door Jacques Moussafir van het bureau Moussafir Architectes Associés; Porch House in Girona, Spanje door architecten Bet Capdeferro en Ramon Bosch van bureau Bosch.Capdeferro Arquitectures. Volgens Anne Zuber, hoofdredacteur van Häuser, zijn alle drie de ontwerpen even succesvol, ondanks sterke verschillen in interventieniveau, begrotingsomvang en geografische locaties. Alle drie demonstreren een architectonische kwaliteit die helder geïdentificeerd en omschreven kan worden. De drie winnaars hebben elk een geldprijs van 5000 euro ontvangen.

Ook nieuw dit jaar is een aparte prijs voor interieurontwerp, de ‘Interior Prize’. Deze is uitgereikt aan de architecten studio Savioz Fabrizzi uit Sion in Zwitserland.

 Maison Clone door Jacques Moussafir, één van de drie winnaars van de Häuser Award 2015

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel