nieuws

Bio-Based Bijenpaviljoen in Nijmegen

Architectuur

In Nijmegen wordt aanstaande vrijdag (27 maart) in ‘Volkspark de Goffert’ het nieuwe bijen-paviljoen voor de Imkervereniging Nijmegen en Omstreken geopend. Het ontwerp is van Marcus Architecten.

Bio-Based Bijenpaviljoen in Nijmegen

 

 

 

In de ontwerpen van Marcus Architecten speelt de zon een grote rol, zon voor daglicht, comfort, warmte en energie en is broodnodig in het nieuwe Bio-Based Bijenpaviljoen in Volkspark de Goffert. Het gebouw is gebaseerd op de seizoenen en de zonnewende en de oriëntatie van de bij naar haar volk.

 Bijenpaviljoen Nijmegen 

De imkervereniging wilde naast een nieuw bijenonderkomen ook lesruimte om imkers op te leiden en bezoekersruimte. De diverse onderdelen van het programma in het gebouw waren aanleiding voor de geleding van de plattegrond, deze is geïnspireerd op de geleding van een insect. De geopende zuid-facade brengt een zoveel mogelijk zonnekracht op de bijenkasten. Voor het hogere deel, het leslokaal en bezoekers ruimte, is het ontwerp van het dak op daglicht en energie.

Bijenpaviljoen De Goffert Nijmegen
De Zonnewende

Bijenpaviljoen Frank Marcus Architecten

Het gebouw is met bio-based circulair materiaal uitgevoerd door het leerlingwezen van De Technische onder aansturing van Bouwbedrijf Van De Water.

Reageer op dit artikel