nieuws

Agendatip: Documentaire Todd Saunders – Terug naar Fogo Island

Architectuur

Enkele jaren geleden keerde architect Todd Saunders terug naar de plek van zijn jeugd in het Noord-Oosten van Canada. Daar liet hij zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale traditionele architectuur voor het ontwerp van hotel Fogo Island Inn. Vanavond, 5 maart, om 23.00 is de documentaire ‘Terug naar Fogo Island’ te zien bij AVOTROS op NPO 2.

Agendatip: Documentaire Todd Saunders – Terug naar Fogo Island

De documentaire laat zien hoe architect Todd Saunders en zijn zakelijke partner Zita Cobb zich inzetten om Fogo Island, voor de kust van Canada, een nieuwe culturele en economische impuls te geven. De film volgt Saunders en Cobb door vier seizoenen heen, terwijl het hotel Fogo Island Inn wordt gebouwd.

Het hotel heeft een strak ontwerp, terwijl in het interieur traditionele materialen de boventoon voeren. De Arnhemse ontwerper Ineke Hans ontwikkelde speciaal meubilair voor het gebouw. In de buurt van het hotel bouwde Saunders tevens vier bijzondere vrijstaande huizen, bedoeld als tijdelijke werkplek voor kunstenaars.

De documentaire geeft inzicht in de mensen achter dit architectonische avontuur, deels dankzij uitgebreide interviews met Saunders en met Cobb. Ook komen meerdere bewoners van Fogo Island aan het woord die meewerkten met de totstandkoming van het hotel, variërend van het maken van spreien voor de hotelbedden tot het timmeren van meubels.

 Hier vind je meer informatie

 Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel