nieuws

Verbluffende boomhutten

Architectuur

Het woord boomhut kan bij velen dierbare jeugdherinneringen oproepen. Als kind is het idee van een huis dat boven de grond zweeft, een eindeloze bron van pret en verwondering. Talloze ontwerpers hebben geëxperimenteerd met die gedachte en creëerden mooie staaltjes van architectuur tussen de bomen.

Verbluffende boomhutten

Yellow Tree House

Yellow Treehouse Restaurant / Pacific Environments

Dit eigenzinnige ontwerp van Pacific Environments is een volledig functionerend restaurant voor maar liefst 18 personen. Het project is gesponsord door de Gouden Gids. De gebruikte materialen en dienstverlening, komen allemaal rechtstreeks uit het bekende telefoonboek. Het Yellow Treehouse Restaurant ‘doet denken aan dromen uit de kindertijd, aan speeltijd en sprookjes van betovering en verbeelding.’ De inspiratie voor de vorm van het gebouw komt uit de natuur: cocons, uien en schelpen.

 Cliff Treehouse

Cliff Treehouse / baumraum

Een ander project van baumraum, is dit huis gelegen aan de rand van een klif. Het ontwerp vormt een uitbreiding van een bestaande verblijfplaats. De boomhut is toegankelijk via een slanke catwalk, opgehangen aan een aangrenzende eik. Het huis zelf wordt ondersteund door twee palen, en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.

 RPA Treehouse

Banyan Treehouse / RPA

De Banyan boomhut van RPA is herkenbaar aan het vlinderdak. Het is een artistieke studio. Ondersteund door een betonnen voet en palen, is het verhoogde huis georganiseerd rond de stam van een belangrijke boom op de site. Het ontwerp is volledig gebouwd en afgewerkt in hout, het krijgt hierdoor een warme, gastvrije look.

 Kijk voor meer boomhutten op www.architectura.be  

Actie abonnement de Architect

 

 

Reageer op dit artikel