nieuws

Opening Nieuw kunstwerk ‘Waterlicht’ door Daan Roosegaarde

Architectuur

In de hoogwatergeul van de IJssel in Westervoort verschijnt van 26 februari tot en met 1 maart 2015 het nieuwe kunstwerk van Daan Roosegaarde in samenwerking met Waterschap Rijn en IJssel. Het kunstwerk heet ‘Waterlicht’ en dompelt de bezoeker onder in een fata morgana van licht en de nieuwste technologie. Vandaag, woensdag 25 februari, wordt het kunstwerk officieel geopend in Westervoort.

 

‘Waterlicht’ toont als het ware het DNA van Nederland, en laat zien hoe ons land eruit zou zien zonder dijken. Deze virtuele overstroming is volgens de waterschappen belangrijk om te laten zien aan mensen. Doordat Nederland voor een groot deel kunstmatig aan het water is onttrokken, is het land eigenlijk één groot kunstwerk. Een kunstwerk dat elke dag onderhoud nodig heeft. Het bewustzijn van de kracht en de constante dreiging van het water is fundamenteel voor dat onderhoud.

Waterlicht maakt het kunstwerk van ons land zichtbaar en laat de bezoeker ervaren hoe diep wij onder water leven. Tevens zullen in de hoogwatergeul medewerkers van het Waterschap Rijn en IJssel rondlopen om uitleg te geven over de kunstwerken die Nederland droog houden. Waterlicht is een kunstwerk van de beroemde kunstenaar Daan Roosegaarde en is ontwikkeld in samenwerking met Waterschap Rijn en IJssel.

 

 

 

 

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel