nieuws

Balkonhekken van Ineke Hans

Architectuur

Het gebouw Hof van Sevenhuijsen in Haarlem van Kühne & Co Architecten uit Rotterdam is door Studio Ineke Hans voorzien van balkonhekken, tuinhekken en Franse balkons die zo zijn geplaatst dat zij als een ‘haag’ in verschillende hoogtes en configuraties vormen.

 

 

Voor het uiteindelijke resultaat is nauw overleg geweest tussen Ineke Hans, de architecten, Kühne & Co uit Rotterdam en de opdrachtgever, Woningcorporatie Ymere. Het gebouw met hoogbouw appartementen aan de ene kant en eengezinswoningen aan de andere zijde van heb blok. de woningen hebben Franse balkons, de appartementen hebben hoge en lagere balkonhekken, allen met onderscheidende bladmotieven. Deze bladeren stulpen als het ware uit, vanaf de gevel. De bladvormen voorkomen inkijk naar de balkons vanaf de straatzijde, waardoor ze privacy geven voor de appartementen gelegen aan de drukke straat. Aan hun kant hebben de bewoners recht en ruime balkons.

De binnentuin en ondergrondse parkeergarage zijn bereikbaar via tuinhekken, die voorzien zijn van bladmotieven. Aan de tuinzijde zijn de balkons meer sober, met enkel af en toe een bladmotief aan een eenvoudige spijl.  

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel