nieuws

Sectorplan Architecten

Architectuur

De BNA heeft het Sectorplan Architecten gelanceerd. De bond wil hiermee honderden architecten, medewerkers en zzp’ers de mogelijkheid geven hun competenties te versterken door het met korting volgen van cursussen en opleidingen.

Sectorplan Architecten

 

De BNA wil met het plan nieuwe banen creëren en andere te behouden. Met het initiatief is een bedrag van 800.000 euro gemoeid. De helft hiervan komt van het ministerie van SZW, de overige 400.000 uit de sector zelf.

Het grootste deel van het bedrag wordt geïnvesteerd in de tweejarige beroepservaringperiode voor pas afgestudeerde academisch geschoolde architecten, die vanaf 1 januari 2015 verplicht is. Daarnaast wordt geïnvesteerd in scholing in het gebruik van het Bouw Informatie Model (BIM), private kwaliteitsborging middels een nieuwe opleiding Bouwregelgeving en workshops intern ondernemerschap. Belangstellenden kunnen informatie inwinnen via de coördinerende organisatie Stichting fonds Architectenbureaus of bij één van de projectpartners.

De sector wil zich met het Plan met een looptijd van twee jaar, voorbereiden op een toekomst die nieuwe rollen vraagt van de architect op economisch, ecologisch en technisch gebied.

Het sectorplan is het resultaat van een gezamenlijk inspanning van de sociale partners in de architectenbranche (BNA, FNV Zakelijke dienstverlening, CNV Dienstenbond en De Unie) en de stichtingen BEJAS, PAO en SFA.

 

 

Reageer op dit artikel