nieuws

Ole Bouman nieuwe directeur Shekou Design Museum

Architectuur

De China Merchants Group (CMG) heeft Ole Bouman benoemd als directeur van het Shekou Design Museum in Shenzen. Het project wordt in samenwerking met het Victoria & Albert Museum gerealiseerd. Na oplevering moet het de nieuwe design hub van China worden.

Ole Bouman nieuwe directeur Shekou Design Museum

 

 

Het nieuwe museum in Shenzhen moet volgens planning zijn deuren in 2016 openen als onderdeel van het Sea World Arts en Culture Centre. Shenzhen is door Unesco aangewezen als stad van design en de creatieve industrie. Het Sea World Arts and Culture Centre krijgt een vloeroppervlak van 70.000 vierkante meter en bevat naast het Shekou Design Museum, het Guanfu Museum een winkelgebied. Het ontwerp is van de Japanse architect Fumihiko Maki.

Het Victoria & Albert Museum in Londen heeft voor de ontwikkelingen in China Brendan Cormier benoemd tot curator en Sunny Cheung als assistent. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het onderzoek en de ontwikkeling van de Victoria & Albert Galerij binnen het Museum. Alexandra Willett is aangesteld als
project manager. Het nieuwe V&A Shekou team staat onder leiding van  Anaïs Aguerre, V&A, hoofd internationale initiatieven.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel