nieuws

Egeraat levert jacht MySky op

Architectuur

In navolging van Zaha Hadid heeft Erick van Egeraat een jacht ontworpen. Verschil met Hadid is dat het jacht, gedoopt tot MySky, ook daadwerkelijk de (wereld)zeeën gaat bevaren.

Egeraat levert jacht MySky op
Heesen Yachts

 

 

 

 

MySky is een 51 meter lange afstand motorjacht van 600GT met een bereik van 5.400nm bij 10 knopen. Erick van Egeraat ontwierp het moderne interieur dat bestaat uit wit leer gecombineerd met donker hoogglans Makassar hout en zwart marmer, ingelegd met belicht wit onyx natuursteen.

 Jacht MySky Designed by Erick van Egeraat. Foto Dick Holthuis

 Jacht MySky Designed by Erick van Egeraat. Foto Dick Holthuis 

“MySky” kan tot 12 gasten in vijf cabines onderbrengen. De ruime en compleet uitgeruste master suite, welke zich op het hoofddek bevindt, beschikt over een grote badkamer inclusief een volledig met natuursteen beklede stoomdouche en een ruime inloopkast. De overige vier gastenverblijven bevinden zich op het benedendek en zijn gemeubileerd.

 Jacht MySky Designed by Erick van Egeraat. Foto Dick Holthuis 

 Jacht MySky Designed by Erick van Egeraat. Foto Dick Holthuis

Gasten kunnen genieten van het leven op zee, zowel in de binnenruimtes van het jacht als op het dek: De hoofdsalon, met een cirkelvormige eet-, zit- en bargedeeltes met een LED scherm van 6m2, is verbonden met het hoofddek, ingericht met op maat gemaakte zitelementen rond twee lage salontafels. De lounge op het bovendek, met een uitzicht van 270 graden en een roterend wit cirkelvormig zitgedeelte, opent naar het achterterras waar een grote eettafel centraal staat, ideaal voor dineren, zelfs op zee. De jacuzzi op het zonnedek leent zich voor totale ontspanning.

 Jacht MySky Designed by Erick van Egeraat. Foto Dick Holthuis  

Een volledig uitgeruste fitnessruimte is gelegen op het hoogste dek en is een belangrijk onderdeel om aan de eisen van de eigenaar voor sport, fysieke trainingsprogramma’s en tijd in de buitenlucht te voldoen. Tot slot kan het flexibele helikopterplatform op de brug transformeren tot een groot zonterras om ook als het schip in een jachthaven is aangemeerd, in volledige privacy te kunnen loungen.

Actie abonnement de Architect

Moeten architecten zich ook bezighouden met scheepsinterieurs, of dat overlaten aan de daarvoor opgeleide scheepsbouwers? Wat vind jij?

Reageer op dit artikel