nieuws

Video van de week: Amsterdam Light Festival

Architectuur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Deze week:
Amsterdam Light Festival 2014-2015: Water Colors Boat Route.

 

De hele winter staat de hoofdstad in het teken van de derde editie van het Amsterdam Light Festival. Veertig lichtkunstwerken verlichten de binnenstad van Amsterdam gedurende de donkerste periode van het jaar. Er zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien tijdens het festival, waarbij kunst, licht en water centraal staan.

In onderstaande video brengt Jack Fisher het Amsterdam Light Festival in beeld. Het thema van dit jaar, A Bright City, komt daarbij goed naar voren. De kunstenaars werd gevraagd een ode te brengen aan het leven in de metropool en op deze manier een bijzondere kijk op de stad te bieden. Ook in deze video wordt het leven in de stad op een mooie wijze getoond.

Alle kunstwerken van het Amsterdam Light Festival zijn ieder dag vanaf 17.00 uur vrij toegankelijk te bewonderen. De vaarroute Water Colors is geopend tot en met 18 januari 2015 en de wandelroute Illuminade is tot en met 4 januari 2015 geopend. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel