nieuws

Tinker ontwerpt belevingscentrum Nestlé Zwitserland

Architectuur

Het Nederlandse experience design bureau Tinker imagineers uit Utrecht ontwerpt vanwege het 150-jarig jubileum van Nestlé een belevingscentrum in Zwitserland. Le Nest, zoals de experience gaat heten is 3500m2 groot en komt in Vervey aan het Meer van Genève. Precies op de plek waar Henri Nestlé in 1866 zijn eerste fabriek liet bouwen.

Tinker ontwerpt belevingscentrum Nestlé Zwitserland

 

 

De Piazza in het centrum verwelkomt de bezoekers en geeft ze het idee op een wereldmarkt te zijn waar aroma’s, smaken, texturen en beelden hun zintuigen prikkelen. Er is onder meer een restaurant, proeverijen, spellen voor volwassenen en kinderen en verkooppunten voor merchandise.

Tinker Nestle Experience Center 

Het ook aanwezige Food Forum van Nestlé heeft als doel de visies, ideeën, uitdagingen en oplossingen te delen met bezoekers. Het meest in het oog springend in het ontwerp van Tinker imagineers is de interactieve ronde tafel die omringd wordt door indrukwekkende infographics over de staat van de wereld. Met de tafel wil Nestlé mensen en meningen bij elkaar brengen en een constructieve dialoog laten ontstaan.

In Food Visions worden bezoekers geïnspireerd door (interactieve) oplossingen voor gezonde voeding. Zo kunnen kinderen zelf ontdekken hoe hun hersenen en lijven zich ontwikkelen. Volwassenen kunnen op wetenschappelijke, maar toegankelijke wijze hun eigen gezondheid testen. Verder zijn er specifieke activiteiten over baby’s, families en ouderen.

Nestle Experience Center door Nestle 

In het Levende Archief kunnen bezoekers hun persoonlijke herinneringen ophalen bij producten en advertenties en deze delen met hun andere gezinsleden. Weer ergens anders ontvangen bezoekers op hen afgestemde en persoonlijke tips voor een gezondere levensstijl. Om ruimte te geven aan deze betekenisvolle attractie worden de oude fabriek en villa gerestaureerd en wordt de ruimte tussen de twee gebouwen voorzien van een indrukwekkende glazen overkapping.

Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2016 de deuren te openen van het 40 miljoen euro kostende centrum. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel