nieuws

Spiegelpaviljoen op Sziget festival in Hongarije

Architectuur

Met hun winnende inzending voor het Hongaarse Sziget festival, één van Europa’s toonaangevende muziekfestivals, creëerde Studio Nomad een installatie om bezoekers ‘terug naar de natuur te roepen’. Hun spiegelpaviljoen is eenvoudig maar het zorgt voor een krachtige ervaring. Meer dan 1200 reflecterende kunststofplaten lijken het omliggende bos in stukjes te breken.

Spiegelpaviljoen op Sziget festival in Hongarije

Het festival duurt welgeteld 1 week. De installatie is dan ook ontworpen om zowel gemakkelijk op te bouwen als snel weer te ontmantelen. Terwijl meer en meer vergelijkbare projecten vertrouwen op digitale kaarten en LED-visuele effecten, probeerde Studio Nomad voor deze uitdaging alleen elementaire architectonische gereedschappen en elementen te gebruiken.

Spiegelpaviljoen Hongarije 

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel