nieuws

Opening eerste Playground van de Toekomst

Architectuur

Kinderen in de Haagse Rivierenbuurt kunnen binnenkort spelen op de eerste ‘Playground van de Toekomst’. Sport-en speelplaats ‘Into the Wild’ is ontworpen met speciale aandacht voor de natuur.

Opening eerste Playground van de Toekomst

Een Playground is een sportief plein dat jongeren in een omgeving met minder sportieve mogelijkheden de kans geeft om te bewegen en sporten in een sociaal veilige omgeving. De pleinen worden aangelegd door de Richard Krajicek Foundation (RKF). Nederland heeft er inmiddels 105.

   

‘Into the Wild’ wordt een sport- en speelplek met speciale aandacht voor de natuur. Het ontwerp komt van architectenbureaus DMAU en OpenFabric. Het gebied bestaat uit een binnenste ruimte met wildernis, waar kinderen vrij kunnen spelen en een ‘urban’ buitenste ruimte voor sport en spel.

 

De Playground van de Toekomst maakt onderdeel uit van het plan voor een nieuw Deltaplantsoen. Atelier PRO werkt hier aan de Brede Buurtschool Plus O3, waar Dak Kindercentra, Basisschool Jan van Nassau en welzijnsorganisatie Zebra hun krachten bundelen. 

 

Render: Atelier PRO 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel