nieuws

OMA wint in Shanghai

Architectuur

OMA is wederom in de prijzen gevallen. Ditmaal gaat het om de opdracht voor het Lujiazui tentoonstellingscentrum in Shanghai. Het nieuwe centrum komt in het noorden van de laatste uitbreiding in Shanghai Pudong, naast de Huangpu River, een van de meest gefotografeerde kustgebieden in de wereld.

OMA wint in Shanghai

Het beurscomplex komt op een voormalige scheepshelling en is door OMA opgevat als een ruimtelijke armatuur. Het is opgehangen en aangesloten op een andere expositieruimte onder de oprit. Het gebouw biedt mogelijkheden voor filmvoorstellingen, modeshows en concerten. Het nieuwe volume transformeert de bestaande oprit in een theatrale ruimte voor evenementen. Het overdekte plein onder de verhoogde box wordt gebruikt voor intieme gebeurtenissen.

 OMA Exhibition Centre Shanghai

Het materiaal verwijst samen met het ontwerp naar het industriele verleden van de locatie: een object verpakt in gaas van metaal met een stalen structuur in navolging van de onvoltooide scheepsrompen die zijn gebruikt om de locatie te bevolken.

 OMA Exhibition Centre Shanghai

OMA Exhibition Centre Shanghai

OMA werd benoemd door Lujiazui Central Financial District (Fase II) Development Corporation voor het ontwerpen en uitvoeren van het gebouw in november 2014. Het nieuwe gebouw gaat naar verwachting open aan het einde van 2015.

 OMA Exhibition Centre Shanghai 

Reageer op dit artikel