nieuws

Internaat krijgt nieuwe bestemming

Architectuur

Grosfeld van der Velde Architecten transformeert samen met het Antwerpse bureau Boonen Michielsens het voormalige internaat in Moerbeke tot een brede school. Dat de uitslag van een Europese aanbesteding.

Internaat krijgt nieuwe bestemming

 

 

In het plan van Grosfeld van der Velde en Boonen Michielsens wordt het bestaande gebouw gesloopt en vervangen door twee nieuwe gebouwen met een opener en uitnodigender karakter. Tussen het nieuwe schoolgebouw en de turnzaal met eetzaal komen twee schoolpleinen en een amfitheater.

 School Moerbeke

De school krijgt twee gebruikers: volwassenenonderwijs en het CLB dat als kerntaak leerlingenbegeleiding en medisch onderzoek heeft. De volwassenen krijgen de beschikking over 25 klaslokalen, een open leercentrum, restaurant, administratieve ruimtes en vergaderzalen. Daarnaast komen er drie medische onderzoeksruimtes.

Reageer op dit artikel