nieuws

HVA bouwt duurzaamste onderwijsgebouw

Architectuur

Het ontwerp voor het nieuwe onderwijsgebouw van de Hogeschool van Amsterdam aan het Rhijnspoorplein heeft een 4-sterren Nieuwbouw Ontwerpcertificaat van BREEAM-NL gekregen. Het is de eerste keer dat een onderwijsgebouw in Nederland zo hoog scoort op het duurzaamheidskenmerk. Het gebouw maakt deel uit van de Amstelcampus.

HVA bouwt duurzaamste onderwijsgebouw

De hoge score is behaald doordat er sinds de ontwerpfase sterk is ingezet op duurzaamheid en is gestreefd op een zo hoog mogelijk niveau te voldoen aan de richtlijn Frisse Scholen. Het Breeam-certificaat voor is de verdienste van het projectteam Rhijnspoorgebouw van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) samen met Architectencombinatie Team RSG (Powerhouse Company en Architecten Cie, samen met Mark Koehler Architects), Royal Haskoning DHV, LBP Sight en ABT/BreedID.

HVA Duurzaamste schoolgebouw ooit 

Het Rhijnspoorgebouw wordt het sluitstuk van de Amstelcampus en wordt in 2018 het nieuwe onderkomen voor met name domein Techniek (nu nog gevestigd in de Leeuwenburg naast het Amstelstation). Kenmerkend aan het Rhijnspoorgebouw is het atrium, dat is verbonden met het ernaast gelegen Theo Thijssenhuis. Eind 2015 zal naar verwachting de eerste paal de grond ingaan. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel