nieuws

de nieuwe generatie splitst zich op

Architectuur

Au revoir denieuwegeneratie en welkom KRFT & Oomen Ontwerpt: zo start het persbericht waarin architectenbureau denieuwegeneratie haar opsplitsing aankondigt. Het jonge bureau, gestart middenin de crisis, brengt na 6 jaar twee nieuwe bureaus voort: een voor de grote schaal en een voor de kleinere.

de nieuwe generatie splitst zich op

Thomas Dieben en Oscar Vos gaan door als KRFT, waarin ze verder gaan in hun zoektocht naar hun thrill in architectuur: het vinden van oprechte eenvoud in de complexiteit van het ontwerp; het ontwikkelen van vakmanschap met nieuwe en oude middelen; het ontwerpen van processen tot professioneel creatief ondernemerschap; het vertalen van eigenheden van context en opdrachtgevers in buitengewone architectuur.

Sanne Oomen ontwerpt inspirerende woon- en werkomgevingen waar mensen zich thuis voelen. Ze vestigt zich met Oomen Ontwerpt thuis in Dutch Mountain (het eerste project van denieuwegeneratie), waar misschien wel het beste te zien is waar haar hart ligt in de architectuur: liefde voor detail & ambacht, humor, bijzonder materiaalgebruik en een vanzelfsprekend groene insteek. Oomen Ontwerpt heeft een vast team van gelijkgestemden en adviseurs om zich heen waardoor creativiteit en professionaliteit op de juiste momenten samensmelten.

Beide bureaus blijven samenwerking opzoeken op lopende en toekomstige projecten.

Reageer op dit artikel