nieuws

Cultureel kwartier Bodø (N) opgeleverd

Architectuur

Het cultureel kwartier Stormen in de Noorse stad Bodø, ontworpen door het Londense bureau DRDH Architects is afgelopen maand officieel opgeleverd. Stormen omvat een bibliotheek en een concert- en theaterzaal. Het ensemble van twee gebouwen, met een totale kostprijs van 140 miljoen euro, werd gedurende de afgelopen 6 jaar ontwikkeld op de laatste braakliggende terreinen binnen het stadscentrum.

Cultureel kwartier Bodø (N) opgeleverd

Het Konserthus (11.200m2) bevat 4 publieke zalen: Store Sal, een 944 zitplaatsen tellende concert- en theaterzaal; Lille Sal, een auditorium met 260 zitplaatsen; Sinus, een zaal voor hedendaagse muziek met een capaciteit van 480 toeschouwers en Kammersal, een zaal voor kleinere muziekensembles of bijeenkomsten met 100 zitplaatsen. De Store Sal biedt een vernieuwende typologie waarbij het mogelijk wordt de ruimte, zowel akoestisch als ruimtelijk, om te bouwen van theaterzaal naar klassieke concertzaal.

 Noorwegen, culturele wijk in Bodo 

De Bibliotek (6.300m2) is een stadsbibliotheek met bijkomende gemeenschapsfuncties: een flexibele voorstellingsruimte, een galerij, een café en diverse vergader- en workshopruimtes. Deze functies zijn georganiseerd rondom een interne straat, welke de stad verbindt met de waterkant. Een omvangrijke leesruimte aanschouwt het landschap van haven, zee en bergen doorheen een grote glaspartij en vormt zo een aangename publieke verblijfsruimte op een plek die vaak onderhevig is aan barre weersomstandigheden.

 Lees verder op architectura.be

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel