nieuws

Bedenker bolwoning Dries Kreijkamp overleden

Architectuur

Architect Dries Kreijkamp overleed vorige week op 77-jarige leeftijd in zijn woonplaats Vlijmen. Hij staat vooral bekend om de bolwoningen die rond 1984 in Den Bosch zijn gebouwd.

Bedenker bolwoning Dries Kreijkamp overleden

Kreijkamp, in 1937 geboren in Tegelen, volgde meerdere kunstgerelateerde opleidingen en startte met het ontwikkelen van bolvormen in de Koninklijke Nederlandse Glasfabriek in Leerdam, waar hij ze van kristal maakte. 

Organische en natuulijke vorm

In 1965 ontwikkelde hij in Denemarken zijn eerste bolwoningen, gemaakt van hout en aluminium. Zo kwam hij tot de veronderstelling dat de vorm van een bol de meest organische en natuurlijke vorm in de natuur is. Eind jaren zeventig leidde dit tot het ontwerp van de bolwoning.

 

Kijk voor meer informatie over de Bolwoningen hier.

Reageer op dit artikel