nieuws

Winnaars van de week

Architectuur

In oktober en november worden veel prijzen, onderscheidingen en awards uitgereikt. We zetten de winnaars van afgelopen week even op een rijtje.

Winnaars van de week

 

 

 

Awards voor Duurzame Architectuur
Tijdens het congres Green Buildings is de Award voor Duurzame Architectuur uitgereikt aan het Lyceum Schravenlant in Schiedam van LIAG. Gevolgd door  ex aequo Boerderij Veld en Beek in Doorwerth door Strategie Architecten, de Watertoren Noord in Groningen, een plan van Luc Veeger en Dunea in Zoetermeer door Architectenbureau Graziosi Progetti.

Wijfels Innovatieprijs 2014

Herman Wijffels Innovatieprijs
De winnaars in de categoriezorg welzijn van de Herman Wijfels Innovatieprijs betreft het plan voor Wijkbedrijf Biljaard in Leeuwarden. Vier bedrijven sloegen de handen ineen om een wijk duurzaam te renoveren en te vitaliseren. Door de bewoners bij het onderhoud te  betrekken wordt geld bespaard dat weer wordt geïnvesteerd in de wijk.

 Neutelings geselecteerd voor twee internationale prijsvragen

Neutelings Riedijk
Neutelings Riedijk is geselecteerd voor de internationale ontwerpprijsvraag  voor de Porsche Design Tower in Frankfurt am Main. Deze 80 meter hoge toren komt in het zaken- en wooncentrum in het Europaviertel en gaat 180 luxe appartementen bevatten.
Daarnaast bevindt het bureau zich onder de vijf gekozen kandidaten voor de ontwerpwedstrijd voor een nieuwe conserveringsruimte van het Louvre. Het nieuwe centrum van 20.000 vierkante meter komt bij de huidige Louvre-Lens locatie en gaat schilderijen, sculpturen, kunstobjecten, tekeningen en archeologische resten bevatten.

Mothership

Laurenspenning voor Jeroen Everaert

 Jeroen Everaert (Mothership) is onderscheiden met de Laurenspenning (de prestigieuze Rotterdamse onderscheiding op het gebied van cultuur en samenleving) voor het enthousiasme, het zakelijk inzicht en de creativiteit waarmee hij kunstenaars en opdrachtgevers met elkaar weet te verbinden. Mothership zit onder andere achter het kunstwerk The horn of plenty van Arno Coenen in de Markthal en achter Eerbetoon aan een Avenue, de openluchttentoonstelling op de Coolsingel.

 

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel