nieuws

VMX en i29 werken samen als XI Architects

Architectuur

Na meerdere samenwerkingen besloten VMX Architects en i29 interior architects de krachten te bundelen in het Midden Oosten. Onder de naam XI Architects openden zij een nieuw bureau in Muscat, Oman. Daarmee willen zij hun verschillende krachten bundelen om tot vernieuwende ontwerpen te komen.

VMX en i29 werken samen als XI Architects

 

XI Architects is het samenwerkingsverband tussen VMX Architects en i29 interior architects. VMX Architects werd in 1995 opgericht en heeft in de afgelopen jaren geruime ervaring opgedaan met bouwen in het buitenland. Het bureau doet op verschillende schaalniveaus projecten, maar is gespecialiseerd in architectuur. i29 interior architects werd in 2001 opgericht en focust zich op het samenbrengen van architectuur met interieur. Gebruikmakend van kleuren en materialen die afgestemd zijn op de aanwezige architectonische elementen, creëren zij een bijzondere omgeving.

VMX en i29 zochten elkaar al in eerdere projecten op. Een goed voorbeeld daarvan is de werkplaats van Combiwerk in Delft, waar de architectuur en het interieur samen een aantrekkelijke omgeving vormen. Op verzoek van Orpic, het leidende olieconcern in Oman, breidden zij deze samenwerking uit naar het Midden Oosten. Als architecten van het Work Environment Project hebben zij de opdracht alle 101 gebouwen (900.000 m2) van het concern in te richten.

 

Dit project leverde bij beide bureaus een grote interesse op voor het Midden Oosten. Dit resulteerde in de oprichting van een nieuw bureau in de hoofdstad van Oman: XI Architects. Daarmee willen zij hun verschillende specialisaties samenbrengen om tot innovatieve ontwerpen met een onverwachte kwaliteit te komen. Het bureau is al bezig met verschillende andere projecten, waarbij telkens de lokale elementen en internationale ontwikkelingen worden gecombineerd om tot een goed en passen eindresultaat te komen.

Reageer op dit artikel