nieuws

Uit elkaar vallen – en toch de ARC14 Interieur Award winnen

Architectuur

Architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser en Evelyne Merkx van Merk X ontvingen de ARC14 Award Interieur voor het interieur van de Rozet in Arnhem. En dat terwijl het collectief tijdens het project uit elkaar viel.

Uit elkaar vallen – en toch de ARC14 Interieur Award winnen

Juryvoorzitter Odette Ex van Ex Interiors reikte tijdens het ARC14 Awards-evenement in de Amsterdam ArenA de prijs uit aan de vier leden van het voormalige collectief – die na een herschikking overigens gewoon weer samenwerken. Maar nu op freelance basis.

Samenhang
Ex over de keuze voor deze winnaar: “Ik vergelijk een goed interieur graag met een schilderij. Een goed schilderij is in evenwicht. In een interieur is het ook zaak om constant samen te stellen, af te stemmen, zorgen dat kleuren terugkomen en evenwicht te creëren. Dat is in het winnende project heel goed gelukt. Het was voor ons evident dat de kwaliteit, de echt ongelooflijke samenhang waarmee alles bij elkaar is gebracht en beleving maar tot één winnaar konden leiden.”

Overigens is het project nog niet eens helemaal afgerond, want er wordt nog gewerkt aan een paviljoen op de vijfde verdieping.

Vloeiend in elkaar over
De winnaars toonden zich trots en tevreden met heet resultaat. Het mooiste in het eigen ontwerp vinden ze dat het is gelukt om de sferen van de verschillende opdrachtgevers vloeiend in elkaar te laten overlopen.

De ontwerpers hebben ingespeeld op de monumentale architectuur van Neutelings Riedijk en daar aspecten van meegenomen in het interieur. Ze kozen stoere materialen die goed passen in het gebouw. Ze hebben behoorlijk wat energie gestoken in het verbeteren van het lichtplan, wat best ingewikkeld was. En ze hebben samengewerkt met zeker zes verschillende opdrachtgevers. Daarbij zijn ze steeds teruggekeerd naar de uitgangspunten van het ontwerp.

Lees meer over het winnende ontwerp en het juryrapport in het novembernummer van de Architect 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel