nieuws

OMA BAM en Ballast Nedam maken plan voor Spuikwartier

Architectuur

OMA, Ballast Nedam en BAM dingen samen mee naar de aanbesteding van het Spuikwartier in Den Haag, laat BAM-woordvoerder Arno Pronk desgevraagd weten aan Vastgoedmarkt. Den Haag zal in februari drie consortia selecteren.

OMA BAM en Ballast Nedam maken plan voor Spuikwartier

Pas dan wil BAM de plannen van het consortium toelichten. Wel kan Pronk aan Vastgoedmarkt zeggen dat het plan voldoet aan de nieuwe strenge aanbestedingscriteria van BAM. ‘Het project is onderwerp van zorgvuldig onderzoek geweest.’

Integraal aanbesteden

Den Haag gaat het Spuikwartier integraal aanbesteden. Niet alleen moet er nieuwe huisvesting komen voor het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium, ook wordt het Spuiplein verfraaid en mag het winnende consortium een aanvullend (commercieel) vastgoedprogramma van zo’n 60.000 m2 realiseren.

De kans dat het BAM-consortium bij de drie te selecteren combinaties komt, lijkt aanzienlijk. Zo heeft OMA-oprichter Rem Koolhaas het Lucent Danstheater ontworpen. Den Haag heeft al laten weten dat het consortium dat het danstheater behoudt een streepje voor heeft. Vorige week keurde de Haagse gemeenteraad de nieuwe aanpak van wethouder Joris Wijsmuller goed. Vanaf nu is het aan de markt en kan de gemeenteraad het project niet meer traineren. In september 2015 denkt Wijsmuller de winnaar bekend te maken.

Bron: Vastgoedmarkt

 

Reageer op dit artikel