nieuws

Novembernummer dubbeldik

Architectuur

Om onze lezers een zo volledig mogelijk beeld te geven van de ontwerppraktijk in Nederland, bundelen we deze maand de winnaars van de ARC Awards 2014 en het Jaarboek in één nummer. Voorbeeldige vakgenoten in architectuur, interieur en stoelontwerp, die door onafhankelijke jury’s zijn bekroond, staan naast ontwerpers die zichzelf presenteren in het katern Werk van Nederlandse Architecten 2015.

In het nummer is rustig na te lezen wie de winnaars van de ARC14 Awards in verschillende categorieën zijn en waarom zij door de jury’s zijn bekroond. Je vindt er juryrapporten van de ARC14 Architectuur, Interieur en Stoelontwerp, plus het rapport van de jury die Riek Bakker de ARC Oeuvre Award toekende. Ook interviewde Harm Tilman Bakker over de rol die ontwerpers hebben in de dialoog tussen partijen in de bouw. “Als je een planoloog, accountant, manager en jurist bij elkaar zet, gebeurt er niets. Om wat voor elkaar te krijgen, heb je ontwerpers nodig, want die kunnen veel meer coveren in de gebouwde omgeving.”

Gebouwen die verhalen vertellen

Uit de overweldigende stapel inzendingen voor de ARC Awards 2014, selecteerde de redactie bovendien drie projecten die iets toevoegen aan de articulatie van ruimte, gebruik en vorm en in die zin het verschil maken. Dat zijn de Woning DC II in Tielrode (B) door Vincent Van Duysen, basisschool Het Nest in Pijnacker-Nootdorp door No Label en Studio Leon Thier en het Duinhuis in Terschelling door Marc Koehler.

Bovendien vind je in het nummer de nominaties van de VKG Architectuurprijs terug. Deze prijs wordt toegekend aan nieuwbouw- en renovatieprojecten waarin kunststof gevelelementen op duurzame en esthetische wijze deel uitmaken van het ontwerp.

Bekijk hier welke architecten zichzelf presenteren in het Jaarboek

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel