nieuws

Nomineren Nederlandse Architect van het Jaar Prijs 2014

Architectuur

Dit jaar organiseert ArchitectenWerk voor de achtste keer de Architect van het Jaar Prijs. De prijs heeft als doelstelling het werk van Nederlandse bureaus bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Tot 30 november kunnen bureaus worden voorgedragen voor de open nominatieronde.

Nomineren Nederlandse Architect van het Jaar Prijs 2014

 

Op 19 december vindt de uitreiking van de Architect van het Jaar Prijs 2014 plaats. Tijdens een feestelijk evenement worden in de twee categorieën Small en Large de winnaars bekend gemaakt. Uiteindelijk kiest de jury de overall winnaar die zich een jaar lang Architect van het Jaar mag noemen.

Nominaties
Tot 30 november kunnen alle architecten drie bureaus nomineren door te mailen naar ArchitectenWerk. Aan de hand van de tekstuele onderbouwing wordt een longlist samengesteld en voorgelegd aan de jury. Zij zullen vervolgens voor beide categorieën een shortlist samenstellen.

Dit jaar zijn Bernard Colenbrander, Sylvia Pijnenborg en Ronald Rietveld uitgenodigd in de jury plaats te nemen. Colenbrander is hoogleraar architectuurgeschiedenis en –theorie aan de TU Eindhoven en Pijnenborg is projectontwikkelaar van monumentaal erfgoed. Ronald Rietveld won met zijn bureau RAAAF de titel Architect van het Jaar in 2013.

De Architect van het Jaar Prijs 2014 wordt op 19 december uitgereikt en is een initiatief van ArchitectenWerk. De winnaar krijgt een bedrag mee naar huis van €5000.

Reageer op dit artikel