nieuws

Grootste stadslandbouwproject Europa in Den Haag

Architectuur

Den Haag krijgt het grootste stadslandbouwproject van Europa. Op het dak van een voormalige Philipsfabriek – De Schilde – aan de Televisiestraat komt een kas van 1.200 m2 te staan. Het pand staat grotendeels leeg en wordt verder ontwikkeld richting een meerlaags stadslandbouwcentrum onder de naam Urban Farming De Schilde.

Grootste stadslandbouwproject Europa in Den Haag

In het gebouw zijn al twee etages van elk 1.500 m2 bestemd voor stadslandbouw. De gemeente komt de ondernemers tegemoet met een aantrekkelijke huurprijs en biedt praktische ondersteuning bij de realisering van het project. De verwachting is dat in januari 2015 de financiering volledig rond zal zijn. Met een totale investering van 2.6 miljoen euro zal De Schilde de grootste commerciële stedelijke voedselproductievoorziening van Europa worden. In de kas op het dak worden exclusieve groenten geteeld. Ook een indoor viskwekerij behoort tot de plannen.

Lees verder op Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel