nieuws

Grootste kantorentransformatie van Nederland van start

Architectuur

Maar liefst 30 hectare met kantoren aan de rand van Amsterdam wordt de komende jaren getransformeerd tot de nieuwe, stedelijke woonwijk Holland Park met ruim 3.000 woningen. De sloop van de eerste kantoorgebouwen in Bergwijkpark in Diemen-Zuid is op woensdag 12 november van start gegaan. In 2015 begint de bouw van de eerste woningen.

Grootste kantorentransformatie van Nederland van start

Qua omvang is Holland Park een voor Nederland ongekende transformatie. 100.000 m2 ongewilde kantoormeters – die nu voor meer dan 90 procent leeg staan – maken plaats voor een sfeervolle woonwijk met grachten en een park. De omvang van het aantal te slopen vierkante meters kantoorruimte staat gelijk aan ruwweg vijf keer de Amsterdamse Bijenkorf. De nieuwe wijk direct naast Amsterdam-Oost grenst aan de succesvolle Campus Diemen-Zuid, waar 50.000 m2 kantoorruimte is hergebruikt voor duizend studentenwoningen met veel voorzieningen.

 Holland_Park_Filmpje

Architect Sjoerd Soeters heeft een plan gemaakt met kromme grachten, verschillende soorten openbare ruimte en woonblokken in maximaal zes woonlagen. Volgens ontwikkelaar Snippe gaan tien architecten, waaronder naast Soeters, Karres Brands landschapsarchitecten, Groosman Partners architecten, Geurst Schulze architecten, aan de slag om een afwisselende wijk te maken geïnspireerd op de wijk Sluseholmen, een getransformeerd havengebied in Kopenhagen, dat Soeters eerder ontwierp.

 

 

Reageer op dit artikel