nieuws

Bert Dirrix nieuwe Spoorbouwmeester

Architectuur

Architect en stedebouwkundige Bert Dirrix (1954) wordt de nieuwe Spoorbouwmeester. Per 1 januari 2015 volgt hij Koen van Velsen op.

Bert Dirrix nieuwe Spoorbouwmeester

 

 

 

 

 

Als Spoorbouwmeester is Bert Dirrix verantwoordelijk voor het Spoorbeeld, het vormgevingsbeleid van de Spoorsector dat onder Koen van Velsen verbreed is van stations en het interieur op stations tot het station in zijn omgeving en de inpassing van het spoor in stad en landschap.

De Spoorbouwmeester adviseert ProRail en NS op het gebied van het Spoorbeeld en heeft een actieve rol om het actueel te houden. Hij geeft leiding aan het Bureau Spoorbouwmeester en is op het gebied van architectuur en grafische vormgeving nauw betrokken bij diverse ontwerp- en vormgevingsprojecten bij zowel kleine stations als de grote stationsprojecten van Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Utrecht en Breda.

Bert Dirrix is opgeleid als architect en stedenbouwkundig ontwerper aan de TU Eindhoven. Samen met Paul Diederen is hij directeur van diederendirrix architecten.

De benoeming is voor een periode van drie jaar. Koen van Velsen zal zich na zes jaar Spoorbouwmeesterschap weer fulltime gaan richten op zijn eigen bureau.

Reageer op dit artikel