nieuws

Agendatip: Symposium Redesigning Business

Architectuur

De Willem de Kooning Academie organiseert deze week verschillende evenementen rondom het thema ‘Redesigning Business’. Morgenavond geeft een symposium inzicht in toekomstige business modellen en de rol die kunstenaars, architecten en ontwerpers daarin kunnen spelen. Zo wordt de creatieve industrie uitgedaagd om als ondernemer te gaan denken.

Agendatip: Symposium Redesigning Business

Morgenavond staat de Willem de Kooning Academie in het teken van de creatieve disciplines en nieuwe business modellen. Tijdens het symposium ‘Redesigning Business’ vertellen vijf pioniers op het gebied van social design en entrepeneurship over hun ervaringen uit de praktijk. Op deze manier dagen zij bezoekers uit mee te denken aan de nieuwe manieren van ondernemen.

Creatief ondernemen
In de huidige tijd van economische malaise en telkens nieuw opkomende technologieën is de markt constant aan het veranderen. Dit vraagt om een andere aanpak en nieuwe manieren van ondernemen. De processen binnen bedrijven dienen daarom geanalyseerd en veranderd te worden.

Ontwerpers kunnen een belangrijke rol spelen in deze veranderingen. Zij zien het ontwikkelen van nieuwe business modellen als een ontwerpopgave, die ze op een non-conventionele manier aanpakken. Dit levert andere inzichten op en maakt het mogelijk dat de veranderingen ook daadwerkelijk verwezenlijkt worden.

Vijf sprekers
Tijdens het symposium zullen vijf sprekers op het podium staan: Annelys de Vet, Joost Beunderman, Duzan Doepel, Pieter Haasnoot en André Schaminee. Zij zullen hun ervaringen uit de vernieuwde praktijk delen en dagen het publiek uit mee te denken over de nieuwe business modellen. Dit levert een inspirerende en interactieve avond op.

Het symposium ‘Redesigning Business’ vindt plaats op donderdag 20 november van 19.00 tot 22.00 uur in de Maassilo. De voertaal van de avond is Engels.

Reageer op dit artikel