nieuws

Video van de Week: Het dansende verkeerslicht

Architectuur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Deze week presenteren we je een feel good-filmpje dat al deze aspecten bezit.

In de grote steden zijn de stoplichten de gevaarlijkste plekken voor voetgangers. Omdat men tegenwoordig altijd haast heeft, heeft niemand tijd om te wachten op een voetgangersverkeerslicht. Om te zorgen dat mensen wél stoppen en daarmee de oversteekplaatsen voor voetgangers veiliger te maken, heeft het team van Smart een vindingrijk idee in de wereld geroepen. Het rode mannetje, dat normaliter aangeeft dat je niet mag doorlopen, is omgetoverd tot een real time dansend mannetje. Zodra iemand in The Box Dance -een soort minitheater – gaan staan, dan worden de dansbewegingen van desbetreffend persoon omgezet in de bewegingen van het mannetje op het verkeerslicht. We zien deze mensen dus dansen, draaien en springen, terwijl ze hun eigen mini-discotheek animeren. Niet alleen stoppen de mensen voor deze oversteekplaats, ze hebben zelfs plezier in het wachten!

 


Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken.

 

Reageer op dit artikel