nieuws

Start bouw blok 20 Haven Eiland West IJburg

Architectuur

Arons en Gelauff architecten heeft samen met Synchroon en ERAContour ‘blok 20’ ontworpen op Haven Eiland West van IJburg. Deze week is begonnen met de bouw van de 66 huurwoningen. De architecten hebben een onderscheid gemaakt tussen hoogbouw en laagbouw. Momenteel is de laagbouw in ontwikkeling en zal eind dit jaar in verkoop gaan.

Start bouw blok 20 Haven Eiland West IJburg

 

Het gebouw van Arons en Gelauff architecten, Synchroon en ERAContour bestaat uit twee wiebervormen, die tegen elkaar aangeschoven zijn. Het onderscheid in hoogbouw en laagbouw benadrukt de positie van de Diemenparklaan als belangrijke as. Het gedeelte tussen de twee bouwdelen zal worden benut als openbare ruimte. Hier komt een speelvoorziening voor de buurt.

 

Blok 20 is alzijdig georiënteerd: de woningen liggen rond een centrale kern. De hoofdvorm wordt gemaakt met groene bakstenen in tegelverband. Aluminium, beton en glas zijn de overige bouwmaterialen. De twaalf meter brede balkons geven het gebouw een horizontale geleding. Dit wordt versterkt door de geknikte vormen van de balkons. Aan de voet van de brug komt een dubbel hoge entree die de hoogte verschillen in het kavel in zich opneemt.

In het gebouw komen 66 woningen voor de Alliantie, waarvan 34 woningen ten behoeve van het middensegment en 32 woningen voor de sociale huur. De laagbouw zal eind dit jaar in verkoop gaan. Eind 2015 worden de eerste woningen betrokken. 

 

Reageer op dit artikel