nieuws

Render Ster van de Week – Jaanila Country door KCAP en Felixx

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Jaanila Country door KCAP en Felixx

 

KCAP Architects&Planners ontwierp in samenwerking met Felixx Landscape Architects het masterplan Jaanila Country in St. Petersburg. Afgelopen week werd bekend dat het project uit dertien genomineerden is gekozen als winnaar van de Habitat award voor ‘Beste ontwerp residentiële openbare ruimte’ in de regio Leningrad. De regionale prijs is in het leven geroepen om nieuwe ontwikkelingen te stimuleren.

Jaanila Country heeft aparte woonclusters voor in totaal 9000 bewoners, die allen grenzen aan een publiek park. In dit park bevinden zich de voorzieningen voor de gehele wijk, zodat een centrale ontmoetingsplek ontstaat. Dit levert een publieke ruimte op, die het gehele jaar door gebruikt kan worden. Tegelijkertijd functioneert het park als een overgangszone van de stad met de omliggende bossen. Wij vinden dat deze interactie tussen de bebouwde omgeving en het landschap op mooie wijze in onderstaande renders wordt verbeeld.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Bron: KCAP

Reageer op dit artikel