nieuws

Render Ster van de Week – 11th Street Bridge Park in Washington DC van OMA + OLIN

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – 11th Street Bridge Park in Washington DC van OMA + OLIN

OMA en OLIN zijn de winnaars van de ontwerpprijsvraag voor de 11th Street Bridge Park in Washington DC. Als opgave werd gesteld de oude brug over de Anacostia River in een moderne, prettige ruimte te transformeren. Het ontwerp van OMA en OLIN is op de oude kolommen van de brug gesitueerd en verbindt het bestaande Anacostia Park met de Washington Navy Yard.

De bureaus zijn erin geslaagd op een simpele, maar briljante wijze de verschillende ideeën van bewoners aan beide kanten van de rivier in het ontwerp te verwerken. Vormgegeven als een iconische ‘X’ kruizen de twee zijdes van de rivier elkaar letterlijk in het midden van de brug. Hier kunnen de verschillende culturen samenvloeien en samenleven.

De brug functioneert als een overgang naar de andere zijde van de rivier. Tegelijkertijd is het ook een uitzichtspunt, een luifel voor festiviteiten en een openbaar plein. Door de interactie tussen de verschillende groepen te stimuleren, draagt het ontwerp op bijzondere manier bij aan de lokale gemeenschap. Met dit verhaal overtuigde OMA en OLIN de jury. Wij zijn nog eens extra overtuigd door de renders.

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

Bron: OMA en OLIN

Reageer op dit artikel